ترانه آزادی

روزمره هایی در باب اجتماع و فرهنگ و ...

ترانه آزادی

روزمره هایی در باب اجتماع و فرهنگ و ...

برره در پرتیراژترین روزنامه جهان

روزنامه نیو یورک تایمز در شماره 27 دسامبر خود به نقل از رویترز تحلیلی را منتشر کرده پیرامون سریال "شبهای برره" امروز داشتم می خوندمش به نظرم جالب اومد متن زیر ترجمه اونه که در بضاعت انگلیسیه حقیر امیدوارم خوب شده باشه:

" ساعت 8 عصر ایرانیان شاهد پخش برنامه طنزی هستند که واقعیاتی از تخلف ‘رشوه خواری و فساد را در بیانی ساده ارایه می دهد.

بازار تجریش در شمال تهران که معمولا محل تجمع و داد و ستد و چانه زنی های فراوان است به طرز وحشتناکی ساکت وخاموش است .چرا که کسبه مشغول تماشای "شبهای برره "هستند.

این نمایش تلویزیونی اگرچه به 70 سال پیش در یک دهکده کوچک باز می گردد ولی بینندگان ایرانی واقعیاتی از فساد و رشوه خواری تا تقلب در انتخابات و نقض حقوق زنان را در ایران امروز ودر قیاسی کوچکتر شاهد هستند.

در برره غنی سازی نخود به صورت کاملا موازی با برنامه غنی سازی اورانیم در جمهوری اسلامی صورت می گیرد.

در یکی از قسمتها این سریال بر روی دوز و کلک بازی اعضای بخشداری بر سر تقسیم بودجه تمرکز کرده بود.

آنهاتقاضای پسر جوانی را که در خواست وی برای دریافت وام ازدواج بارها رد شده بود را به یکسال بعد موکول کردند.در بخشداری پیش از اینکه پولی به دیگران داده شود اعضای بخشداری "کمیسیون "خود را از آن برداشت می کنند.

یک مشاور مالی سابق که از دیدن این سریال لذت می بردمی گوید:چندی پیش آنها در دهکده انتخابات داشتندو یکی از نامزدها به صورت علنی به مردم وعده رشوه و پول می داد تا به وی رای دهند که اشاره به دو تن از نامزدهای ریاست جمهوری در انتخابات گذشته داشت.

یکی از دوست داشتنی ترین شخصثیت ها در این سریال ژاندارم سرکوبگر برره است که واق واق کنان به روستاییان وحشت زده فرمانروایی می کند.در عین حال او مسول سانسور روزنامه برره است.او روزنامه نگار بلشوییک برره را متهم می کند که برای اینکه بپرسد پایتخت روسیه کجاست به طرح جدول روزنامه پرداخته است.

برره به حقوق هسته ای ایران اشاره داردو درخواست غربی ها را برای چشم پوشی از از غنی سازی اورانیم را به طنز می گیرد.در این سریال یک آمریکایی انگلیسی الاصل روستاییان را متقاعد می کند که نخودهایشان را در خارج از برره غنی کنند او نخودهای آنها را با خیس کردن در آب سنگین و به 2برابر قیمت به آنها می فروشد.روستاییان پی می برند که خارجی آنها را فریب داده است.

برره در عین حال به موضوعات اجتماعی اشاره دارد . دهکده به دو بخش "بالا"و "پایین"تقسیم شده است.این مرز بندی تقسیم بندی تهران را به خاطر می آورد.یکی از اهالی بالا برره بسیار بانمک است چرا که سعی می کند فخر بفروشد و انگلیسی را با فارسی در آمیزد وبالطبع با اشتباهات بسیاری همراه است. یک مرکز آماری می گوید:90%مردمی که به تلویزیون دسترسی دارند (از جمعیت 69میلیونی ایران)این سریال را می بینند.این مرکز همچنین می گوید:برخی بینندگان شکایت کرده اند این سریال توهین به آداب ورسوم روستاییان است هم چنین گفته شده در این سریال شعر وادب فارسی حقیر شمرده شده چرا که شاعر دهکده آشکارا یک همجنسگراست.این یک تابوشکنی درکشوریست که در آن همجنس گرایی به شدت غیر قانونی است."

 

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد